Hivatalos a Xiaomi első okosórája

xiaomi mi watch okosóra
Xiaomi Mi Watch
Vágólapra másolva!
Az LTE modeme ellenére kétszáz dollár alatti árat kapott.
Vágólapra másolva!

Továbbra is képtelen leállni az Apple kütyüinek klónozásával a Xiaomi, ma bemutatta Kínában az első okosóráját. A Xiaomi Mi Watch legnagyobb érdekességét szerencsére nem az Apple Watch külsejének másolása jelenti, hanem a kegyetlenül jó ár-érték aránya: a vevők egy felső kategóriás megoldást kapnak 1299 jüanért, azaz 186 dollárért vagy nettó 55 ezer forintért cserébe.

Xiaomi Mi Watch Forrás: Xiaomi

A csak 44 mm-es házban elérhetővé váló Mi Watchba 1,78"-es és 410×410 pixeles AMOLED kijelző került, a hajtásáról a Qualcomm Snapdragon Wear 3100 rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 1 GB, a beépített háttértára pedig 8 GB.

Szintén nem szokványos ebben az árkategóriában, hogy a Bluetooth és az NFC mellett 4G/LTE technológiával büszkélkedhet, így az eSIM-et kínáló szolgáltatók hálózatára képes önállóan felcsatlakozni. Mikrofon és hangszóró is található benne, így adott esetben akár telefonhívások bonyolíthatóak rajta keresztül, hozzápárosított okostelefon nélkül.

Szintén jó hír, hogy 570 milliamperes akku található benne, a Xiaomi szerint 4G-s módban olyan 36 órát is kibírhat egy töltéssel.

Természetesen a Mi Watch támogatja a GPS-es követést és a pulzusszámlálást, az operációs rendszere pedig egy testre szabott kezelőfelületű Google Wear OS.

Az okosóra november 11-től lesz kapható Kínában, a nemzetközi piacokon való felbukkanásával kapcsolatos információk hírünk írásáig nem érkeztek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!