Megvan az új Microsoft Edge kiadási dátuma

microsoft edge böngésző
Az új Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Windows és macOS után Linuxra is jön a böngésző.
Vágólapra másolva!

Tegnapi hírünkben már beszámoltunk a Google Chrome technológiájára épülő, második generációs Microsoft Edge böngésző vadiúj ikonjáról. Ez ugyan továbbra is egy „e" betűt formáz, de olyan fondorlatos módon, hogy a cég reményei szerint senki sem fog a menthetetlen renoméjú Internet Explorerre, vagy a szintén nagy bukásnak bizonyult, első generációs Edge-re asszociálni a láttán.

Az új Microsoft Edge Forrás: Origo

Most kiderült, hogy nem kell sokat várni a „rebootolt" Microsoft Edge megjelenésére, a vállalat tájékoztatása szerint az első stabil kiadása a tervek szerint 2020. január 15-én fog megjelenni. Az elődjétől eltérően ráadásul ez nem csak Windows 10-re lesz elérhető, hanem Windows 7, Windows 8.1, macOS, továbbá Linux rendszerekre is megérkezik.

A Linux támogatása újdonságként hathat, a Microsoft csak tegnap erősítette meg a platform támogatását. Viszont a linuxos kiadásának első stabil változata csak valamikor jövő január után érkezik.

Végül jó hír, hogy az új Microsoft Edge szabadon használható bétaverziója mostanra megtanult magyarul, így aki korábban nyelvi problémák miatt mondott le a próbálgatásáról, az a legújabb kiadást letöltve csatlakozhat a teszteléshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!