Szexkamerás kuncsaftok millióinak az adatai voltak védtelenek

Május a maszturbálás hónapja: ezek a legkedveltebb pornóvideók (18+)
A nők gyakrabban keresnek önkielégítős videókat
Vágólapra másolva!
Hetekig elérhető volt egy efféle portálokat üzemeltető cég adatbázisa.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt a britek letettek arról, hogy az éveken át javasolt módon megpróbálják tényleges korellenőrzéshez kötni a felnőtt oldalak látogatását. A koncepciójukkal szembeni egyik legnagyobb kritikát az jelentette, hogy a pornóoldalaknak kezelniük kellett volna a látogatóik személyes adatait, ami nem csak hogy nem tetszett a közönségüknek, de erősen kétséges, hogy a szexoldalak többségére egyáltalán rábízható-e bármilyen efféle információ.

Forrás: Shutterstock

Az aggodalmat részben alátámasztott 3Fun szexpartnerkereső bődületes sérülékenységei után most újabb adatbiztonsági botrány pattant ki a szexiparban: a Condition:Black biztonsági cég kutatói szerint a szexkamerás webhelyek komplett hálózatát üzemeltető, spanyol VTS Media heteken keresztül bárki számára elérhetővé tette a felhasználói adatbázisát, nem sikerült jelszóhoz kötnie az elérését.

Az érthetetlen biztonsági hibának köszönhetően a webkamerás oldalak több millió (oroszlánrészt európai) felhasználójának az adatai voltak szabadon elérhetőek.

Többek közt a felhasználói nevük, a tartalomfogyasztási szokásaik, az IP-címeik, a privát csevegéseik, továbbá a bejelentkezési kísérletekkor félregépelt jelszavaik is köztük voltak.

Egyelőre nem világos, hogy vajon rossz kezekbe kerültek-e az akár zsarolásra is használható információk. Az adatbázist a múlt héten sikerült lejelszavaznia a VTS-nek, de tájékoztatást egyelőre nem adott az ügy kapcsán, a profizmusának további jeleként pedig még az információkérő e-mail-címe sem működik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!