Trendi ikont kap az új Microsoft Edge

microsoft edge böngésző
Így néz ki a második generációs Microsoft Edge logója
Vágólapra másolva!
Szakított a megszokott dizájnnal a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben óriási mennyiségű munkát ölt a Google Chrome-ra épülő, következő generációs Edge fejlesztésébe a Microsoft. Mostanra abba a stádiumba jutott a projekt, hogy megkezdődött a munka az „eladásával" kapcsolatos részletek kidolgozásán.

Így néz ki a második generációs Microsoft Edge logója Forrás: Microsoft

Ezek a részletek kritikus fontosságúak, hiszen az Internet Explorer becsületét teljesen lehetetlen megmenteni, és részben ennek köszönhető, hogy a csak Windows 10-en elérhető jelenlegi Edge böngészőt szinte senki sem volt hajlandó komolyan venni; az elődjéhez hasonlóan tipikusan csak a Chrome vagy a Firefox letöltésére használatos.

A második generációs Microsoft Edge egyik legnagyobb kihívása, hogy egyáltalán esélyt adjanak neki a Windows 7+ és macOS rendszereket használó internetezők.

A Microsoft illetékesei emiatt okosan úgy döntöttek, hogy az értékesítési munkát a szoftver logójának az újrarajzolásával kezdik, így megszületett a fenti alkotás, ez a Chrome-ra épülő Edge vadiúj ikonja. A hullámos jellegű grafika továbbra is egy „e" betűt formáz, de van egy olyan érzésünk, hogy ez első pillantásra sokaknak fel sem fog tűnni, ami részben szándékos.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!