Súlyos hibával érkezett az iOS 13.2

apple iphone smartphone woman bed okostelefon
Vágólapra másolva!
Agresszíven kilődözi a háttérbeli appokat a rendszer.
Vágólapra másolva!

Ugyan az Apple most már jó ideje fókuszál az iPhone és iPad eszközökön futó iOS / iPadOS bugjainak a javításán, ám amint sikerül megoldania néhányat, rögtön sikerül párat okoznia is. A legújabb iOS 13 különösen problémásnak bizonyult ilyen szempontból, és egyelőre nem jött be a cégnek taktika, hogy majd úgy szórja hozzá a patcheket, mint golyószóró a lövedékeket.

A kép csak illusztráció Forrás: Bruno Cervera / Pexels

A rendszer éppen legújabb változata az iOS 13.2, a felhasználók két új gonddal is találkozhatnak benne: egyrészt nem indulnak el a háttérbeli letöltések, másrészt pedig a rendszer olyan agresszíven lődözi ki a háttérbe küldött appokat, hogy lényegében nem működik a multitaskingolás az eszközökön.

Az új problémáknak valószínűleg a memóriakezeléshez van közük, és a hírek szerint még a 6 GB memóriával szerelt iPad Prón is jelentkezhetnek.

A bosszantó bugok sajnos elkerülhetetlenek a rendkívül komplex operációs rendszerekben, azonban az Apple hibákkal teletűzdelt szoftverei egyre inkább próbára teszik a felhasználók türelmét. Nem véletlen, hogy a cég rajongói az elmúlt években már nem igazán erőltetik a viták során a korábbi klasszikus érvet, miszerint az Apple szoftverei „csak működnek, és kész", ez sajnos egyre távolabb áll a valóságtól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!