Ezek az appok segítenek, ha Magyarországon kirándul

túra, erdő, mobil, kirándulás, app,
Vágólapra másolva!
A kirándulás remek hobbi, amely bátran űzhető az év minden szakában! Sokan tudják ezt jól Magyarországon, hiszen mi is azt tapasztaljuk, hogy rengeteg a túrázó hazánk pazar erdejeiben, mezőin, hegyein és völgyeiben. Jó látni, hogy minden korosztályban divat a természetjárás, és, hogy sokszor komplett nagy társaságok választják e szórakozási formát.
Vágólapra másolva!

Ma már rengeteg olyan technológiai eszköz van, amelyet kifejezetten a túrázók igényeinek figyelembe vételével készítettek, sőt rengeteg az olyan mobilos alkalmazás is, amelyet remekül tudnak használni a kirándulók! Ezek közül mutatunk be néhányat, amelyet jó szívvel tudunk ajánlani mindenkinek.

Fontos megjegyezni, hogy az általunk bemutatott applikációk ingyenesek,

de előfordulhat, hogy bizonyos plusz szolgáltatásokért fizetni kell.

Locus Map

A Locus a magyarországi túrázók egyik legjobb barátja, amely rengeteg esetben húzott már ki minket a csávából. Ez ugyanis egy direkt túrázásra fejlesztett szoftver, amely alkalmas a térképek kezelésére, és amelyre letölthetőek a hazai túraútvonalak is. A használatához nem szükséges feltétlenül aktív netkapcsolat, csak a GPS jeleken alapuló kommunikációt használva is remekül működik, és hajszál pontosan megmutatja, hogy éppen hol vagyunk.

A Locus Map a természetjárók legjobb barátja! Forrás: Origo

Ez egyben azt is jelenti, hogy képes rögzíteni a megtett útvonalat, méri a távolságot, a szintkülönbséget, a maximális és az átlagsebességet is.

A kapott adatokból pedig különféle diagrammok, statisztikák és elemzések kimutatására is alkalmas. Szóval a kirándulás végén megnézhetjük, hogy merre is jártunk pontosan, milyen sebességgel baktattunk, mennyi szintet másztunk és mikor csökkent a teljesítményünk. Ezeket a kiértékeléseket természetesen el is lehet menteni, illetve meg is lehet osztani ismerőseinkkel a különféle közösségi felületeken. Fontos megjegyezni, hogy a Google térképszoftvere, a népszerű Google Térkép, vagy Google Maps kirándulásra egyáltalán nem használható!

Innen tölthető le Androidra, iOS verzió nincs!

Természetjáró

Ez a remek, hazai fejlesztésű applikáció igen hasznos társ lehet a túrázás során! Amellett, hogy komplett, teljeskörű leírással ellátott túrákat tartalmaz, rajta keresztül elérhetőek a térképek, információkat tartalmaz a helyi látnivalókról, sőt még a lehetséges szállásokkal kapcsolatban is ellátja az utazót információkkal.

A Természetjáró app nagyon hasznos! Forrás: Origo

A szoftver a terepfutók, kerékpárosok és vízitúrázók számára is nagyon hasznos lehet, hiszen tartalmaz direkt nekik szóló információkat is. Az applikáció részeként a regisztrált felhasználók értékelhetik az egyes helyszíneket, túrákat és látnivalókat, ami rettenetesen hasznos lehet mindenki más számára.
Innen tölthető le Androidra, innen pedig iOS-re:

Országos Kéktúra

Ha van legenda ma Magyarországon, az az országot a kék jelzésen átszelő túra, amely Európa első hosszútávú turistaútja is egyben. A népszerűsége folyamatosan nő, nem véletlenül, hiszen tényleg egyedülálló élményt nyújt végigbaktatni rajta az Írott-kőtől Hollóházáig. Szerencsére már a "Kéktúrának" is van saját alkalmazása, amely részletes információkat tartalmaz az egyes szakaszokról, és a pecsételőhelyek megtalálásában is segít.

A Kéktúra alkalmazást imádni fogják, akik a kéket járják. Forrás: Origo

Innen tölthető le Androidra, iOS verzió nincs!

Terra Gombalexikon

Nem csak azoknak ajánljuk, akik kifejezetten gombát szedni indulnak a természetbe, hanem azoknak is, akik kirándulás közben szívesen megállnak és elgyönyörködnek a növényekben, állatokban és a gombákban. Az app rengeteg nagyszerű képet tartalmaz, és természetesen egy csomó információt is ezekről a furcsa kalapos lényekről.

A Terra Gombalexikon azoknak is hasznos lehet, akik nem kifejezetten gombászni indultak. Forrás: Origo

A szoftver egy több szempontú határozórendszert is tartalmaz, amelynek segítségével bárki által könnyen beazonosíthatóvá válnak az egyes fajok a felismerhető tulajdonságaik alapján!
Innen tölthető le Androidra, iOS verzió nincs!

Menetrendek.hu

Elképesztően hasznos alkalmazás, amely a menetrendek.hu internetes oldal okostelefonokra optimalizált változata. Ez tulajdonképpen egy online közös kereső a magyarországi helyközi buszokhoz, vonatokhoz és a balatoni hajókhoz. Az egy dolog, hogy tartalmazza ezek menetrendjét és informál arról, hogy melyik megállónál kell fel- és leszállnunk, de emellett kijelzi, hogy az egyes utazások milyen hosszúak és mennyi ideig tartanak.

A Menetrendek appal összetett utazási terveket lehet összeállítani . Forrás: Origo

A segítségével komplett utazási csomagok is összeállíthatóak, hiszen az átszállások kezelésére is képes. Mindenkinek ajánljuk a használatát, még azoknak is, akik autóval indulnak el, hiszen értelemszerűen előfordulhat, hogy valaki nem körtúrát tesz, és ilyenkor vissza kell jutnia valahogy a járművéhez.
Innen tölthető le Androidra, innen pedig iOS-re.

Vonatinfó

Ez a MÁV hivatalos alkalmazása, amelyen keresztül megtekinthető a menetrend, amelyből nem hiányzik az utazástervezés funkció, és amely lehetőséget ad az online jegyvásárlásra is egyszerűen. Ha az ember egyszer megérti a logikáját, akkor már nagyon könnyen és jól használható. A szoftver természetesen letölti a jegyeket a telefonra, amelyet csak meg kell mutatni az ellenőrnek, tehát nem kell nyomtatni és a sorban állást is el lehet felejteni.

A Vonatinfo használatával rengeteg pénzt lehet spórolni. Forrás: Origo

Sőt, ha valaki ily módon vásárolja meg a jegyét, az pénzt is spórolhat, hiszen kevesebbet kell érte fizetni! Mi rendszeresen ezt használjuk kirándulások során, megbízható, gyors, környezetbarát, és költséghatékony megoldás.

Innen tölthető Androidra, innen pedig iOS-re:

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!