Leállítja a tévészolgáltatását a Sony

tv nézés
Woman watching television on sofa
Vágólapra másolva!
Négy év alatt sem vált népszerűvé a PlayStation Vue.
Vágólapra másolva!

Nem csak a mobilos üzletág teljesít rosszul a Sonynál, a vállalat bejelentette a 2015-ben exkluzívan az Egyesült Államokban elindított PlayStation Vue leállítását. A szerencsétlenül elnevezett szolgáltatás lényege az volt, hogy az érdeklődők havi 50 dollárért az interneten keresztüli streameléssel nézhették rengeteg tévécsatorna adását. Emellett felárért cserébe prémium csatornákra is előfizethettek, azaz üzleti szempontból lényegében úgy működött, mint a tipikus tévéelőfizetések.

A kép csak illusztráció Forrás: Cultura Creative/Cultura/Daniel Allan/Daniel Allan

A Sony szerint mostanra világossá vált, hogy a jelentős rivalizálás miatt mégsem kíván foglalkozni a tévéadások fogyasztóknak való közvetítésével, így 2020 január 30-án lekapcsolja a PlayStation Vue-t.

Ez érdekes döntés, hiszen talán megérhetett volna egy próbát a szolgáltatás puszta átnevezése, három okból is:

  • egyrészt a PlayStation szóból valószínűleg rengetegen azt hitték, hogy PlayStation kell a Vue használatához, pedig a népszerű tévéokosító kütyüket, mobilos rendszereket, továbbá a Windows / Mac számítógépeket is támogatja;
  • másrészt a franciául beszélőkön kívül senki sem tudja, hogy mit jelent a Vue kifejezés;
  • harmadrészt pedig ettől függetlenül még a franciául beszélők sem találják ki segítség nélkül, hogy a PlayStation Vue név vajon milyen szolgáltatást takar.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!