Végleg búcsúzik a Windows Phone 8.1

Joe Belfiore, a Windows Phone részleg vezetője az új Nokia-mobilokkal
Vágólapra másolva!
Közel papírnehezékké válnak a rendszert futtató mobilok.
Vágólapra másolva!

Rossz hírrel szolgálhatunk a még mindig Windows Phone 8.1-es okostelefont használóknak, ha ugyanis nem tudják frissíteni Windows 10 Mobile rendszerre a mobiljukat, akkor december 16-án az többé-kevésbé papírnehezékké fog válni, mivel a Microsoft leállítja az operációs rendszer hivatalos programboltját.

Forrás: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Ebből sejthetően nem csak hogy további alkalmazások nem lesznek letölthetőek az okostelefonokra, de a meglévőket sem lehet majd frissíteni, már ha a fejlesztőik vették eddig a fáradtságot a javítgatásukra.

A papírnehezéknek titulálás szigorúan véve nem igaz, hiszen a december közepéig telepített appok használhatóak maradnak a mobilokon, és persze telefonálni és SMS-ezni is lehet majd velük.

További érdekesség, hogy az idei év végén a Windows 10 Mobile terméktámogatása is megszűnik, a december 10-re eső idei utolsó hibajavító kedden már nem kap frissítéseket.

Viszont a programboltjának lekapcsolási idejéről még nem döntött a Microsoft.

Az egyetlen jó hír, hogy a Windows Phone 8.1 teljes és a Windows 10 Mobile részleges elbúcsúzása nagyon keveseket érint: a két rendszernek már régóta alig mérhető a piaci részesedése, ténylegesen alig néhányan használnak még windowsos telefonokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!