Jövőre érkezhet az első kijelző alatti kamerával szerelt Galaxy

selfie szelfi szökőkút fotózás mobilozás
Vágólapra másolva!
Állítólag csak posztergyerek lesz a rendhagyó készülék.
Vágólapra másolva!

Friss pletykák szerint a kijelző közepén kettéhajtható Galaxy Fold idei piacra dobása után a Samsung jövőre is készül egy posztergyerek mobillal, 2020-ban a világ első kijelző alatti kamerájával szerelt készülékét hozná forgalomba. Az új típusú képalkotó szenzor iránt számos mobilgyártó érdeklődik nyíltan, ám csak mostanában lett többé-kevésbé piackész a technológia: alapvetően működik, de van még mit javítani a képminőségen.

Forrás: Immortal shots / Pexels

Dél-koreai sajtóértesülések alapján a Samsung akár már ebben a hónapban megkezdheti az első kijelző alatti kamerával ellátott mobiljának a tömeggyártását, azonban technikai okokból csak

havi 30 ezer darabot tud majd gyártani a készülékből.

Részben ebből fakadóan a rejtélyes készülék elméletileg nem lesz valamelyik népszerű és közismert termékcsaládjának a tagja, hanem a Galaxy Foldhoz hasonlóan egyedi szérianevet kaphat.

A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóhoz hasonlóan a kijelző alatti kamera is csak OLED technológiájú kijelzőkkel lesz használható, köszönhetően a képpontok nagy mértékű áttetszőségének. A képminőségbeli problémák két okra vezethetőek vissza: egyrészt annyira tökéletesen azért nem átlátszóak azok a pixelek, így az ideálisnál kevesebb fény hatol át rajtuk, másrészt pedig a képpontok torzítják is a fénysugarakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!