Optikai érzékelős billentyűzet került a Razer laptopjába

razer blade 15 advanced notebook laptop noteszgép
Razer Blade 15 Advanced
Vágólapra másolva!
A Blade 15 Advanced az első a technológiát használó laptop.
Vágólapra másolva!

A játékosoknak szánt számítógépek és kiegészítők tervezésére szakosodott Razer bemutatta az eddigi legfejlettebb laptopját. A Blade 15 Advanced legfontosabb érdekességét a rendhagyó billentyűzete jelenti, hiszen membrános vagy mechanikus kapcsolós megoldások helyett optikai érzékelőket használ.

Razer Blade 15 Advanced Forrás: Razer

Első blikkre a billentyűzet ugyanúgy működik, mint a tipikus megoldások, azonban magát a lenyomás tényét egy infravörös érzékelő detektálja. A Razer szerint ez előnyt jelenthet a játékosoknak: a kisebb fizikai ellenállás miatt gyorsabban lenyomhatóak a gombok, ráadásul magáról a lenyomásról is előbb vesz tudomást a számítógép.

Razer Blade 15 Advanced Forrás: Razer

Mint a képekről is sejthető, a különleges gombok 16,7 millió színárnyalatban képesek világítani, bár ennek a díszkivilágításnak nincs köze az új típusú kapcsolóhoz.

A Blade 15 Advanced első körben egyetlen konfigurációban lesz kapható, amelyért 2650 dollárt, azaz nettó 801 ezer forintot kér majd a Razer.

Ezért cserébe az optikai és világítós gombokon túl 15,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, 240 Hz-es frissítési sebességű kijelzőt, Intel Core i7-9750H processzort, NVIDIA GeForce RTX 2070 videovezérlőt, 16 GB DDR4 memóriát, továbbá 512 GB-os SSD-t kapnak a vásárlók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!