Elkészült az Android 10 a Nokia 8.1-re

hmd global nokia 8.1
Nokia 8.1
Vágólapra másolva!
Az elsők között kapta meg a rendszert az okostelefon.
Vágólapra másolva!

Nagyon pedálozik az Android frissítése terén a Nokia mobilokat gyártó HMD Global, már az Android 10 első stabil kiadásának a megjelenése előtt nyilvánosságra hozta a részletes frissítési ütemtervét. A dokumentum szerint az idei utolsó negyedévben a Nokia 7.1, a Nokia 8.1, továbbá a Nokia 9 PureView modellekre fog megérkezni az operációs rendszer, de legkésőbb a jövő év harmadik negyedévére le kívánja tudni az összes Android 10-et megkapó telefonjának a frissítését.

Nokia 8.1 Forrás: HMD Global

A jelek szerint egyelőre tartja magát a tervéhez a HMD, szerdán a Nokia 8.1-re kiadott szoftverrel elindította a legújabb frissítési szezont. A sejthetőnek megfelelően a készülékre közel módosítatlan Android 10 érkezik, így a frissítés újdonságai közül a sötét módot, a javított gesztusos navigációt, továbbá a magánszféra jobb védelmét emelte ki a vállalat. A szoftver az Android szeptemberi hibajavításaival egybecsomagolva érkezik.

A Nokia 8.1-gyel rendelkezők a Beállítások app Szoftverfrissítés menüjéből telepíthetik a másfél gigabájtos szoftverfrissítést. Persze előfordulhat, hogy egyes mobilok akár még hetekig nem jelzik ki az új szoftvert, a jelenség elsősorban a szolgáltatóktól vásárolt készülékek esetében jellemző.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!