Több szempontból is lehangoló a Sony új Xperia 8 okostelefonja

Vágólapra másolva!
Viszonylag drágán, nagyon kicsi akkumulátorral és elavult chippel debütált a Sony középkategóriás újdonsága.
Vágólapra másolva!

Régóta tudjuk, hogy a Sony mobilos részlege szenved, ennek ellenére szerencsére nem lépett ki a piacról a gyártó. Az utóbbi időkben folytatott stratégiáját azonban egyre kevesebben értik. Bár az Xperia 1 és Xperia 5 szokásosnál magasabb kijelzője generált némi figyelmet, a készülékek gyenge fogadtatásban részesültek, többek között a magas vételárak miatt.

Most pedig itt az Xperia 8, amely után már valószínűleg senki sem érti a Sony névadási szokásait. Az Xperia 1 az abszolút csúcsmobil, az 5-ös ugyanez kompakt kiadásban, a 10-es pedig a középkategóriás. Most pedig itt a 8, lehangoló hardverekkel.

Forrás: Sony

A 6 hüvelykes, full HD+ felbontású és 21:9-es kijelző alatt sajnos egy 2 éves, viszonylag gyenge Snapdragon 630 rendszerchip található. Ennél is szomorúbb, hogy csak 2760 mAh-s akkumulátor fért be a készülékbe, ami még az Xperia 10-et is alulmúlja, és a szakértők szerint már-már kritikán aluli 2019-ben.

Bár jó hír az IP68-as vízvédelem, az NFC, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, a jackcsatlakozó, a 12 megapixeles fő és 8 megapixeles ultraszéles kamera megléte, mindez 505 dollárnak megfelelő összegért nem tűnik bombaajánlatnak.