Olyan 7-9 ezer főt küld el a HP

Hewlett-Packard, HP
--FILE--A visitor tries out a laptop computer at the stand of HP (Hewlett Packard) during an exhibition in Shanghai, China, 30 July 2017. Hewlett Packard has announced a recall of batteries in some of its notebooks and mobile workstation computers in China due to the risk that they could burst into flames, according to China's market regulator. These batteries have the potential to short circuit, posing an overheating and fire hazard to customers, the State Administration for Market Regulation said in a statement. Affected batteries were manufactured between December 2015 and December 2016, and the U.S. computer maker will replace them free of charge. The latest recall followed a battery recall filed by the company in January 2018 due to the same reason, with both recalls affecting a total of 1,538 battery units, the administration said.
Vágólapra másolva!
A munkaerejének körülbelül 16 százalékáról van szó.
Vágólapra másolva!

A belátható jövőben nem a HP lesz a világ legbiztonságosabb munkahelye, a vállalat vezérigazgatói tisztségét november elsején átvevő Enrique Lores első dolga egy gigantikus leépítés elindítása lesz. A világszerte olyan 55 ezer főt foglalkoztató cég tájékoztatása szerint a következő időszakban 7-9 ezer fővel, hozzávetőlegesen 16 százalékkal csökkenti a létszámát, főként az adminisztratív munkát végzők vannak veszélyben. A gyártó reméli, hogy a munkavállalók normál fluktuációja és a nyugdíjazások elvégzik majd a munka javát.

Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Lores szerint a létszámcsökkentés költsége körülbelül 1 milliárd dollár lesz, azonban a hatására a 2022-es pénzügyi év végére már évi 1 milliárd dollárt spórolhat meg a HP. A leépítés már az idei utolsó negyedéves pénzügyi eredményben is megjelenik majd egy 100 millió dolláros kiadási tétel formájában.

Sejthetően az akció mögött a vállalat anyagi megtorpanása áll, az előző két negyedévben már semmiféle növekedést sem tudott felmutatni a HP. Lores állítása szerint a cégnek hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá kell válnia, hogy több értéket tudjon biztosítani a részvényeseinek. Az utóbbihoz kapcsolódik, hogy a belátható jövőben

a vállalat 5 milliárd dollár értékben kíván részvényeket visszavásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!