Titkosított rekeszt kapott a OneDrive

microsoft onedrive személyes tár
Elérhetővé vált a titkosított Személyes tár mappa a OneDrive-ban
Vágólapra másolva!
Csak extra azonosítás után lehet megnyitni a mappát.
Vágólapra másolva!

Idén nyáron a Microsoft bejelentette a OneDrive felhőtárhelyének legújabb funkcióját, ami egy jelszóval védett mappa az érzékeny állományoknak. A Személyes tár könyvtárat csak kétlépcsős azonosítókód megadása vagy Windows Hello biometrikus hitelesítés után lehet megnyitni, a benne tárolt fájlokat pedig automatikusan titkosítja a felhőtárhely.

Elérhetővé vált a titkosított Személyes tár mappa a OneDrive-ban Forrás: Origo

A Microsoft most közölte, hogy a napokban minden felhasználónál aktiválta a Személyes tár mappát, univerzálisan elérhetővé vált. Sajnos a cég úgy döntött, hogy a titkosított mappát megpróbálja az Office 365 eladására felhasználni, így csak azok a felhasználók tehetnek bele bármennyi fájlt, akik rendelkeznek az irodai programcsomag előfizetésével.

A OneDrive ingyenes verzióját használók, vagy éppen a 100 GB-os tárhelybővítéssel rendelkezők csak három fájlt másolhatnak a mappába.

Ezt persze ki lehet játszani, csak be kell tenni a tárolni fájlokat egy archívumba. Viszont ugyanezt bármelyik felhőtárhelyen meg lehet tenni, a 7-Zip például nem csak az archívumok jelszavazását, de az AES-256 algoritmussal való titkosításukat, továbbá a fájl- és mappaneveik elrejtését is támogatja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!