Ütős lesz a Galaxy S11 ujjlenyomat-olvasója

Vágólapra másolva!
Állítólag sokkal jobb ujjlenyomat-olvasót építenek az új csúcsmobilba, mint a Galaxy S10 szériába.
Vágólapra másolva!

Az idén érkezett Galaxy S10 és Galaxy S10+ az első okostelefonok voltak ultrahangos, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. Ezt a technológiát használja a Galaxy Note 10 sorozat is, és állítólag ugyanez került a Galaxy S11 szériába is, de már továbbfejlesztve.

Forrás: PhoneArena

A The Elec iparági forrásoktól megtudta, hogy a Samsung számos beszállítóval egyeztet az új csúcsmobil kapcsán. A dél-koreai gyártó fő célja, hogy az aktív, érzékelésre alkalmas terület méretét növelje meg. A jelenlegi 36 négyzetmilliméter helyett ez a terület 64 négyzetmilliméterre nőhet a Galaxy S11 modelleknél, vagyis könnyebb lesz eltalálni, hogy hová tegyük az ujjunkat a kijelzőn.

A Samsung a tippek szerint a szenzor sebességén és pontosságán is javít majd, amire szükség is van, hiszen a régi kapacitív érzékelők ilyen téren még mindig jobbak a beágyazott megoldásoknál. A The Elec szerint a jövő mobiljaiba aztán olyan szenzorokat raknak majd, amelyek a kijelzője majdnem egész területén képesek lesznek érzékeli az ujjlenyomatokat.