Eltűnik a Play Zene az androidos mobilokról

headphone music fejhallgató zenehallgatás
Vágólapra másolva!
Helyette a YouTube Music-ot kell előtelepíteniük a gyártóknak.
Vágólapra másolva!

A YouTube Music bejelentésével párhuzamosan nyilvánvalóvá vált, hogy a Google Play Zene Korlátlan hozzáférés gyakorlatilag halálsorra került, a Google biztosan nem fog hosszú távon két zenestreamelő szolgáltatást is üzemeltetni. Erre utalt az is, hogy aki rendelkezik YouTube Music Premiummal vagy Play Zene Korlátlan hozzáféréssel, az hozzáfér a másik app prémium előfizetéséhez is, így a két szolgáltatás nem rivális egymással.

A kép csak illusztráció Forrás: Elena Buzmakova / Pexels

Most egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a régi zenestreamelő kivezetéséhez: a Google tájékoztatása szerint a kütyügyártóknak innentől kezdve a Play Zene helyett a YouTube Music appot kell előtelepíteniük az Android 9 Pie és Android 10 rendszerrel piacra dobandó termékeikre.

Ettől függetlenül a Play Zene letölthető marad a Play Áruházból, így akinek feltétlenül szüksége volna rá, az valószínűleg jó ideig használhatja majd. Viszont a Teljes hozzáférést használók helyében megfontolnánk a YouTube Music appba való átköltözést, hiszen amúgy is elérik ingyen a Premium verzióját, a jelenleg használt zenestreamelőjük pedig halálra van ítélve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!