Magától kimegy a ház elé az okos szemeteskuka

resi smartcan szemeteskuka
Resi Smartcan
Vágólapra másolva!
A megszokott kukák utólag motorizálhatóak a kiegészítővel.
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs hiány a létfenntartáshoz nem feltétlenül szükséges okosító kütyükből, az amerikai Resi startup csendben leleplezte az első termékét. A SmartCan koncepciója nagyon egyszerű: a motoros kiegészítőt némi kreatív sufnituningolással fel kell erősíteni a meglévő szemeteskuka aljára, utána pedig egy mobilappon keresztül beállítható, hogy mikor guruljon ki magától a szemetes a ház elé.

Resi Smartcan Forrás: Resi

A termék prototípusának megtervezéséhez és legyártásához segítséget nyújtott ProtoLabs webhelye szerint a beprogramozása után a motorizált kuka nem csak kigurulni képes a ház elé, de az ürítése után vissza is talál a kiindulópontjául szolgáló bázisállomásra; körülbelül úgy működik a navigációja, mint a robotporszívóké.

Jó vicc lenne, ha az ellopása esetén magától hazatalálna.

Ez nem túlságosan realisztikus, viszont elméletileg kevés munkával és minimális költséggel kaphatna egy GPS-alapú riasztót: ha a tolvaj kivinné egy meghatározott földrajzi területről, akkor elkezdhetne hangosan szirénázni.

Egyelőre nem világos, hogy a SmartCan kiegészítő mikor és mennyiért kerülhet piacra, bár Magyarországon nem tűnik praktikusnak, hiszen kifejezetten ritka, mikor nincs zárt kerítéssel körbevéve egy családi házas telek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!