Villámgyors töltővel és hardverrel mutatkozott be a Xiaomi Mi 9 Pro

Vágólapra másolva!
5G-s verzióban is lesz a legmodernebb hardverekkel felszerelt csúcsmobilból.
Vágólapra másolva!

Miközben a Xiaomi Mi Mix Alpha egyfajta méregdrága technológiai bemutató és erőfitogtatás, addig a szintén nemrég debütált Mi 9 Pro már egy elérhetőbb csúcsmobil lett.

A sikeres Mi 9 vonalat vitte tovább a gyártó, gyorsabb chippel és töltéssel. A Mi 9 Pro már Snapdragon 855 Plus chipet kapott, és 12 GB RAM is belefér. A 6,39 hüvelykes OLED-kijelző és a beépített ujjlenyomat-olvasója nem változott, ahogyan a 48 megapixeles fő szenzorra építő tripla hátlapi kamera sem.

Forrás: Xiaomi

A Xiaomi nagyrészt a Mi 9 Pro 5G mobilról beszélt, de a készülék 4G-s kiadásban is elérhető lesz. Mindkettőben közös a nagyobb, 4000 mAh-s akkumulátor, az immáron 45 wattos vezetékes és 30 wattos vezeték nélküli gyorstöltés (megfelelő adapterrel persze). A fordított vezeték nélküli töltés akár 10 wattos is lehet. Szintén újdonság a frissített hangszóró, amely elvileg az eddigi legjobb a Mi széria történetében.

A készülék már 473 eurótól beszerezhető lesz (8/128 GB-os alapmodell), a csúcsmodell 550-be kerül majd (kínai, átszámolt árakról van szó persze), fehér és fekete színekben.