Indul a Microsoft xCloud nyilvános tesztje

microsoft project xcloud játékstreamelő
Microsoft Project xCloud
Vágólapra másolva!
Pár országban és androidos eszközökön lesz kipróbálható a játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

Alakul a Microsoft felhős játékstreamelő szolgáltatása, így cég tájékoztatása szerint októberben kezdetét veszi majd a Project xCloud első nyilvános technikai tesztje. Ennek során a programba bekerült, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, vagy Dél-Koreában lévő játékosok a megfelelő mobiljukról vagy táblagépükről játszhatnak majd a Halo 5: Guardians, a Gears 5, a Killer Instinct és a Sea of Thieves című játékokkal. Akik a kérdéses országokban élnek, azok itt jelentkezhetnek kísérleti nyúlnak.

Microsoft Project xCloud Forrás: Microsoft

A földrajzi korlátozáson kívül nem túlságosan szigorúak a követelmények: a programba bekerült személyeknek legalább Android 6.0-t futtató és Bluetooth 4.0-t támogató mobilra vagy tabletre, továbbá egy ahhoz párosítható Xbox One gamepadre van szükségük.

A teszt során a játékok nem lesznek érintőkijelzős vezérléssel játszhatóak, kizárólag az említett játékvezérlővel kompatibilisek.

Egyelőre nem világos, hogy az Apple megfelelő eszközein, továbbá Xboxon és PC-n mikor kezdődhet a nyilvános tesztelgetés, plusz mikor válhat újabb országokban elérhetővé a limitált férőhelyes program.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!