Szenzációs csúcsmobilt készített a Xiaomi

xiaomi mi mix alpha
Xiaomi Mi Mix Alpha
Vágólapra másolva!
Majdnem teljesen körbefut az érintőkijelző a 108 MP-es kamerájú készüléken.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években elsősorban a kínai gyártók igyekeztek egyedi és különleges modellekkel gazdagítani az androidos telefonok egyhangú felhozatalát, a dupla kijelzős Nubia után most a Xiaomi jelentett be egy rendkívüli terméket. A Mi Mix Alpha az elmúlt évek talán leglátványosabb csúcsmobilja: az érintőkijelzője a hátlapjának egyik széléről indul, majd megszakítás nélkül végigfut az egész mobilon a hátlapon lévő függőleges blokkig, amelyben a kamerák kaptak helyet.

Xiaomi Mi Mix Alpha Forrás: Xiaomi

A készülék test-képernyő arányát 180 százalékosnak mondják a Xiaomi marketingesei, a megjelenítőt pedig zafírüveg védi a sérülésektől. A mobil oldalai érintésérzékenyek, azonban elvileg csak értesítésekkel kapcsolatos műveletek végezhetőek rajtuk, és persze a készülék próbálja megakadályozni a nem szándékos érintésekből fakadó kellemetlenségeket.

Előlapi kamera nincs a telefonon, helyette a hátlapi kamerákkal lehet szelfizni, ilyenkor a kamera képe a kijelző hátlapi részén látható. Ha épp nem a kamera képét kell mutatnia, akkor a kijelző hátlapi része vagy inaktív, vagy a telefon hasznos információkat próbál mutogatni rajta.

Xiaomi Mi Mix Alpha Forrás: Xiaomi

A kameráknál tartva a Xiaomi Mi Mix Alpha a világ első 108 megapixeles képalkotóval szerelt mobilja, bár a pixelek egyesítése miatt ténylegesen csak 27 megapixeles képek készíthetőek vele. Az elsődleges képalkotó egység mellett egy 20 MP-es széles látószögű, továbbá egy 12 MP-es telefotó kamera kandikál ki a hátlapból.

A telefon további érdekesebb specifikációi közül kiemelhető a Qualcomm Snapdragon 855+ lapkakészlet, az 5G-kompatibilitás, a 12 GB memória, az 512 GB háttértár, továbbá 40 wattos gyorstöltést is támogató, 4050 milliamperes akku.

Egyelőre nem világos, hogy a Xiaomi Mi Mix Alpha kapható lesz-e Kínán kívül, a gyártó hazájában decemberben kerül majd piacra, limitált példányszámban. Árát tekintve pedig még a Galaxy Foldnál is drágább lesz: 19 999 jüant, azaz

858 ezer forintot kér majd érte a Xiaomi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!