Hivatalos az Android appbérlője

google play pass
Google Play Pass
Vágólapra másolva!
350 szoftverrel indul a havi 5 dolláros Google Play Pass.
Vágólapra másolva!

A nyilvános tesztelését követően a Google hétfőn hivatalosan is bemutatta az Android szoftverbérlő szolgáltatását. A Google Play Pass a héten elsőként az Egyesült Államokban válik elérhetővé havi 5 dollárért, ezért cserébe az előfizetők 350 reklámoktól, továbbá fizetős mikrotranzakcióktól mentes alkalmazáshoz és mobiljátékhoz férnek majd hozzá. A szolgáltatás hamarosan további országokban is elérhető fog válni, de a szélesebb körű bevezetésével kapcsolatos részletekről még nem beszélt a Google.

Google Play Pass Forrás: Google

Az androidos appok Netflixének titulálható Play Pass kínálatának körülbelül egyharmada app, kétharmada játék, a fejlesztők pedig a szoftvereik használatának az arányában részesednek az előfizetési díjakból. Nem világos, hogy ez mit akar jelenteni, de pár napja a Deezer zenestreamelő előállt az efféle szolgáltatásokban nyújtható legkorrektebb jutalékelosztási módszerrel, remélhetően a Google is valami hasonlót implementált.

A Google Play Pass további nagy előnye, hogy az ügyfelek akár öt családtagjukkal is megoszthatják az előfizetésüket, ehhez nem kell valamiféle családi csomagra előfizetniük, mint a zeneszolgáltatásokban. A fejlesztők számára jó hír, hogy a termékeik rendkívül minimális erőfeszítéssel kompatibilissé tehetőek az előfizetéssel, bár egyelőre csak meghívásos alapon lehet bekerülni a programba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!