Hibás maradhat a Windows 10 keresője és Start menüje

dell laptop notebook windows 10
Vágólapra másolva!
Nem tudja a Microsoft, hogy mi okozza egyeseknél a legújabb gondokat.
Vágólapra másolva!

A szoftverekben talált ritka hibák okának a kiderítése sokszor lehetetlen helyzetbe hozza fejlesztőket, hiszen nem képesek reprodukálni a malőröket, és nem férnek hozzá egyetlen érintett számítógéphez sem. Így járt most a Microsoft is, a Windows 10 May 2019 Update rendszerhez szeptemberben kiadott összegző frissítés telepítése óta egyes felhasználók nem képesek használni a Start menüt és/vagy a Start gomb melletti keresőt, a cégnek pedig fogalma sincs róla, hogy miért.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A hivatalos tájékoztatás szerint a Microsoft nem talált összefüggést a jelentett hibák és az összegző frissítés között, így most várakozó állásponton van: ha kiderül a hibajelenség oka, akkor javítani fogja, de egyelőre nem tud mit kezdeni a felhasználói panaszokkal.

Az érintetteknek azt javasolja a cég, hogy próbáljanak meg automatikus hibaelhárítást futtatni,

ezt a Gépház → Frissítés és biztonság → Hibaelhárítás lapon indíthatják el.

Ha ez nem segítene, akkor a Windows 10 újratelepítése jó eséllyel megoldja a problémát, a kevésbé hozzáértők a Gépház → Frissítés és biztonság → Helyreállítás menüben találnak egy szimpla újratelepítési opciót.

Persze a művelet előtt biztonságba kell helyezni az összes fontos fájlt, még akkor is, ha a fájlok megtartása lehetőséget kiválasztva kívánja valaki végrehajtani az újratelepítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!