Drónt is lehet majd programozni a Kutatók Éjszakáján

funside drón drone kvadrokopter
Vágólapra másolva!
Drónprogramozás, Minecraft-alapú programozás, LEGO robotika – többek között ilyen, sok szülő számára rejtélyes dolgok várják a gyerekeket – akik nagyon is tudják, miről van szó. A Funside School mindkét délutáni iskolájában, a Margit hídnál és a Gellért téren is lesznek ingyenes programok a Kutatók Éjszakáján, szeptember 27-28-án.
Vágólapra másolva!

A péntek este 7 órakor induló eseménysorozat egyes workshopjain minden olyat megmutatnak a Funside szakemberei a gyerekeknek, amitől a 21. század digitális világa izgalmas számukra: hogyan kell drónt, mozgásérzékelő szenzort vagy LEGO Boost és WeDo robotokat programozni. Fontos, hogy az egyes workshopokra regisztrálni kell, ezt itt tehetik meg.

Forrás: Funside School

„Már tavaly is többen szerettek volna részt venni a workshopjainkon, mint ahány gyereknek erre lehetőséget tudtunk adni, így külön öröm, hogy azóta megnyílt a második délutáni iskolánk, így idén már két helyszínen rendezzük meg az eseményt" – mondta Kittka András, a Funside School egyik alapítója.

A tavalyi Kutatók Éjszakáján közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. A kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, így a legtöbb érdeklődő a tízen- és huszonévesek közül kerül ki, de a programok sokszor vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki élvezetet leljen bennük. A Kutatók Éjszakája Funside-os programjain a gyerekekkel együtt a szülők is részt vehetnek, együtt izgulhatnak gyerekükkel, hogy vajon a LEGO-robot azt teszi-e, amire beprogramozták.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!