Újabb remek funkciót kapott a Windows 10 játéksávja

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Gamers play "Fortnite" against Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Végre a képkockasebességet is képes mutatni a felület.
Vágólapra másolva!

Szép csendben elkezdett ténylegesen hasznossá válni a Windows 10 beépített Játéksávja, a képernyőképek és játékmenetes videók mentése, a hangerőállítások gyors elvégzése után jó ideje már a memória, a processzor, továbbá a videovezérlő terhelését is képes mutatni egy akár az előtérbe is kitűzhető felületen.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Most újabb felettébb hasznos apróság landolt az alkalmazásban, a legújabb verziója már a képkockasebességet is képes mutatni. A funkció eléréséhez elméletileg csak frissíteni kel a Microsoft Áruházon keresztül a legújabb kiadására, bár nálunk ennek ellenére nem jelent meg az opció; valamilyen okból hullámokban válik ténylegesen elérhetővé a felhasználók számára.

A mostani fejlesztés után a Játéksáv a többség számára már alkalmassá válhat az MSI Afterburner és az RTSS kombóval elérhető teljesítményfigyelés kiváltására: nagy segítséget jelenthet a játékok grafikai beállításainak a testre szabásakor, hogy sikerüljön megtalálni az arany középutat a kinézet és a képkockasebesség között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!