Segíthet megtalálni az elhagyott pénztárcát az Apple

apple iphone 11 pro max okostelefon smartphone apple store
Apple iPhone 11 Pro Max
Vágólapra másolva!
Az idei mobiljai már kompatibilisek a helymeghatározó kütyüjével.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt már megírtuk, hogy az iPhone 11 mobilokban található egy U1 nevű lapka, amely a Bluetooth-hoz hasonlóan rövid távú adatkommunikációt tesz lehetővé. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple valamikor a nem túlságosan távoli jövőben piacra dobhat egy ezzel kompatibilis kiegészítőt, amellyel megkereshetőek lennének az ismeretlen helyre elkavart, vagy konkrétan elveszített holmik.

Apple iPhone 11 Pro Max Forrás: Apple

Az Apple Tag hasonló lehet az NFC-s címkékhez, azonban a hírek szerint nem passzív eszközről van szó, újratölthető akkumulátor dolgozik benne.

A megvásárlásuk után a vevők hozzápárosíthatják a címkéket a mobiljaikhoz, majd beszédes neveket adhatnak nekik, végül pedig fizikailag hozzáerősíthetik azokat a kívánt tárgyakhoz.

Ezután ha a felhasználók nem találják az egyik felcímkézett holmijukat, akkor a Find My appban elindíthatják a keresését: mikor a telefon és a címke egymás hatósugarába érnek, akkor a mobil mutatja a címke megközelítőleges helyét. Ha ez nem lenne elég a tárgy megtalálásához, akkor a címke hangos sípoltatását is be tudják kapcsolni.

További érdekesség, hogy az Apple tervei szerint a tárgyakat elveszettnek is lehet majd jelölni. Ilyenkor ha egy másik iPhone-os a tárgy közelébe, akkor értesítést kap róla, és képes felvenni a kapcsolatot a holmit elveszített társával.

Emellett az Apple valamiféle biztonságos helyeket is ki szeretne jelölni, ahol leadhatóak lennének a talált tárgyak, így a megtalálónak nem kellene személyesen felvennie a kapcsolatot a tulajdonossal. Ez ideális volna a talált holmik gyors biztonságba helyezéséhez, még mielőtt hozzáragadnának egy kevésbé jószándékú, vagy a címke olvasására nem képes mobillal rendelkező személy kezéhez.

Egyelőre nincs rá garancia, hogy az Apple Tag ténylegesen piacra kerül majd, azonban a működésével kapcsolatos fenti információkat az iOS 13-ból sikerült kinyerni, amely alapján aktív fejlesztés alatt állhat a tárgykeresési funkció, és persze maga a hardver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!