Tévére köthető chatkamerát készített a Facebook

facebook portal tv
Facebook Portal TV
Vágólapra másolva!
A Messengert és a WhatsAppot is támogatja a Portal TV.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a legújabb hardveres termékeit a Facebook, a némileg fejlesztett és olcsóbbá vált Portal videocsevegő eszközei mellett hivatalossá vált a Portal TV is. Az első pillantásra a Microsoft Kinecthez hasonlító kütyü lényege, hogy könnyű videocsevegést tesz lehetővé a tévé előtt ülve, a chatpartnerek természetesen a tévé képernyőjén jelennek meg.

Facebook Portal TV Forrás: Facebook

A termék jóval érdekesebbnek tűnik a lebutított táblagépeknek mondható Portaloknál, hiszen egyszerűbb helyet találni neki, és általánosságban véve életszagúbb az aránylag rendszeres használata, például a családtagokkal vagy barátokkal videocsevegni próbálók számára nagyon kényelmes megoldásnak bizonyulhat.

A kamerája jó néhány trükkre képes, például automatikus keretezést és személykövetést kínál, és persze AR-filtereket (macskabajusz, nyuszifül, stb.) is aktiválhatnak a felhasználók.

A kütyü a Messengeren és a WhatsAppon keresztüli videocsevegést támogatja, távirányító mellett az USA-ban és Kanadában hangparancsokkal is vezérelhető. Az elsődleges funkciója mellett egyes videostreamelő szolgáltatások – például az Amazon Prime Video, Showtime, CBS All Access – is elérhetőek róla. További érdekesség, hogy a Facebook Watch-on elérhető videós tartalmak együtt is nézhetőek a videocsevegős partnerekkel, ez a funkció

a közös tévézést próbálja emulálni a távol lévő személyekkel.

A Facebook szeretné, ha idővel minden támogatott videostreamelő szolgáltatás nézhető lenne ilyen módon.

Az internetre wifin keresztül, a tévére pedig HDMI kábellel csatlakozó Portal TV első körben az Egyesült Államokban kerül majd piacra november 5-én, darabonként 149 dolláros, vagy rögtön kettőt vásárolva 249 dolláros áron. Egyelőre nem világos, hogy mikor érkezhet meg az európai piacokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!