Vízesésszerű kijelzővel támad a Vivo NEX 3

Vágólapra másolva!
Nincsenek fizikai gombok a csúcsmobilon, ennek oka pedig a minden eddiginél látványosabb kijelző.
Vágólapra másolva!

Sok-sok kedvcsináló után hivatalosan is bemutatkozott a Vivo NEX 3, amely 5G-vel érkezett, rengeteg extrával.

Az egyik legnagyobb érdekessége a három hátlapi kamera, amelynek a fő szenzora egy 64 megapixeles Samsung ISOCELL Bright GW1. Ezt egy 13 megapixeles ultraszéles és egy 13 megapixeles telefotós lencse egészíti ki. A felugró szelfikamera 16 megapixeles, és HDR-es portréfotózásra is képes.

Forrás: Tech Advisor

A leglátványosabb rész mégsem ez, hanem a 6,89 hüvelykes, vízesésszerű AMOLED-kijelző, amely az előlapot 99,6 százalékban fedi le, és extrém lekerekítésekkel dolgozik, közel 90 fokban kanyarodik a készülékház oldalaira. Mindez döbbenetesen látványos, ugyanakkor legalább ennyire megosztó. Vagy imádja majd valaki, vagy utálja.

Negatívum, hogy így értelemszerűen fizikai gombok nincsenek, a képernyő oldala az érintésekre reagálva változtatja a hangerőt, rezgéses visszajelzéssel.

Belülre a Snapdragon 855 Plus lapka mellé 8/12 GB RAM és 256 GB tárhely jutott, a 44 wattos gyorstöltést támogató akku 4500 mAh-s. A készülék Ázsiában biztosan kapható lesz, 641 eurónak megfelelő indulóártól – persze az 5G-s alapmodell már 730-ba kerül, a csúcsverzió pedig 800-ba.