Összeolvadhat a Galaxy S és a Galaxy Note

samsung galaxy note10+ okostelefon
Samsung Galaxy Note10+
Vágólapra másolva!
Akár már jövőre is megtörténhet a két család összevonása.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta keringenek a pletykák, hogy a Samsung erősen fontolgatja a Galaxy S és a Galaxy Note termékcsaládjainak az összevonását. Ez érthető lépés volna, hiszen a kettő közti különbségek az évek során rendkívül minimálisra csökkentek, lényegében a Note érintőceruzája maradt az egyetlen igazán gyakorlati eltérés a két széria között.

Samsung Galaxy Note10+ Forrás: Samsung

Ez egyben azt is jelenti, hogy egyre kevésbé éri meg külön-külön foglalkozni a két családdal, a dupla fejlesztési, gyártási és reklámozási költségek is egyre nehezebben indokolhatóak. Evan Blass, a remek forrásokkal rendelkező szivárogtató szerint a Samsung illetékesei továbbra is gőzerővel ötletelnek és vitatkoznak a Galaxy márka jövőjén, ennek keretében pedig a két említett termékcsalád összevonási lehetőségein.

Az egyik lehetőség az, hogy Galaxy S és a Galaxy Note megszűnnek, helyettük pedig jön majd egy új család, ami gyakorlatilag egy Galaxy S-széria lehet S Pennel.

Evan Blass forrása szerint egyelőre képlékeny, hogy mi lesz a két szériával, végleges döntések egyelőre nem születtek. Viszont ha még időben formát ölt a terv, és tényleg összevonják a két mobilcsaládot, akkor jövőre már ez az új széria kerülhet piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!