Jöhet a 25 dolláros okosóra

pine64 pinetime okosóra
PineTime
Vágólapra másolva!
Nyílt forrású szoftver futhat a PineTime-on.
Vágólapra másolva!

A meghökkentően olcsó linuxos laptopok, tabletek és mobilok készítésével hírnevet szerzett amerikai Pine64 bejelentette, hogy a közeljövőben szeretne betörni a szuperolcsó okosórák piacára is. A cég szerint egyelőre kezdeti stádiumban van a PineTime fejlesztése, bár egy működőképes prototípus már létezik belőle, a terméket csupán 25 dollárért (nettó 7500 forintért) szeretné piacra dobni. Ebben az árban ráadásul nem csak okosóra, de egy 20 mm-es óraszíj és egy töltőállomás is benne lehet.

PineTime Forrás: Pine64

A rendkívüli olcsóság egyik oka, hogy magához a hardverhez nem sok köze volna cégnek: a mutogatott óraházat más gyártók is használják, plusz sejthetően rendkívül költséghatékony hardverek kerülhetnek a PineTime burkolata alá. Viszont nem feltétlenül régi holmikra kell gondolni, az okosóra előreláthatóan támogatni fogja a Bluetooth 5.0-t és a pulzusmérést is.

A Pine64 egyelőre a szoftver terén sem vésett kőbe semmit, FreeRTOS vagy ARM Mbed futhat majd rajta, de Google Wear OS biztosan nem kerül rá. Egyelőre megtippelni sem érdemes, hogy mikor kerülhet piacra a PineTime, már persze ha sikerül egyáltalán megvalósítani a projektet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!