Beépített VPN-t kap a Firefox

mozilla firefox vpn
VPN kerül a Firefoxba
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már tesztelhető a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtt a Mozilla bejelentette, hogy a jövőben szeretné szolgáltatásokkal bővíteni a Firefox funkciókészletét, ezeken keresztül további bevételi forrásra szert téve. A több lábon állásra nagy szüksége van a szervezetnek, hiszen jelenleg a bevételének oroszlánrésze az alapértelmezett keresőmotoros üzletekből származik, így a Firefox fejlesztése egészségtelen mértékben ki van szolgáltatva a keresőcégek finanszírozásának.

VPN kerül a Firefoxba Forrás: Mozilla

Az első Firefoxba bekerülő szolgáltatás a netezés titkosítására és anonimizálására használható VPN lesz, jelenleg csak az Opera böngésző kínál ilyet a piacon. A Firefox Private Network szolgáltatás az újraindított Firefox Test Pilot program keretében most tesztelhetővé vált az Egyesült Államokban, de hamarosan további országokban élők is bekapcsolódhatnak a próbálgatásába.

A Mozilla szerint a netezőknek elsősorban akkor érdemes aktiválniuk a VPN-t, mikor nyilvános hálózaton keresztül csatlakoznak az internetre, hiszen így

erős titkosítással a komplett adatforgalmukat elmaszkolhatják az esetleg kémkedésre és adatlopásra beállított routerek elől.

Egyelőre nem világos, hogy a Firefox Private Network mikor kerülhet be gyárilag a böngészőbe, továbbá milyen üzleti modellt használ majd. A fizetős mellett jó eséllyel lesz valamiféle ingyenes kiadása is, de a részletek még nem ismertek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!