Megjelent a Google Chrome 77

google chrome 77 böngésző
Google Chrome 77
Vágólapra másolva!
Funkcionális és biztonsági újítást is hozott a friss kiadás.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknak megfelelően megjelent a Google Chrome 77. Az alkalmazás számítógépekre már telepíthető, illetve a meglévő installációk azonnal frissíthetőek az új kiadásra, míg az androidos készülékeken elképzelhető, hogy csak pár nap múlva jelzi majd ki a Play Áruház a frissítést.

Google Chrome 77 Forrás: Origo

A böngésző funkcionális újítása, hogy lehetővé teszi a megnyitott böngészőfülek gyors átküldését az eszközök között, bár ehhez persze minden használt eszközön be kell jelentkezni ugyanabba a Google-fiókba.

A funkcióval például pillanatok alatt átküldhető a számítógépes böngészőből az androidos telefonra egy később elolvasni kívánt cikk, megnézni kívánt videó.

Az átküldési lehetőség számítógépeken a felhasználói fiók profilképére kattintva előjövő menüből és a jobb egérgombos környezeti menüből is elérhető, Androidon pedig a Megosztás... panelben kell keresni.

A Chrome 77 biztonsági újítást is hozott, újabb módszerekkel védi a webhelyek által a böngészőbe mentett, potenciálisan érzékeny adatokat más portálok (gyakorlatilag támadó webhelyek) illetéktelen hozzáférési kísérleteitől.

A böngésző számítógépes változatában az újítás univerzálisan elérhető, míg androidon egyelőre csak tesztelési jelleggel, a felhasználók egy kisebb táboránál aktiválja a Google.

Végül megemlítendő, hogy a számítógépes Chrome-ban új betöltési animációt kaptak a webhelyek ikonjai, továbbá a böngésző első elindításakor megjelenő lapok kinézetén is csiszoltak az illetékesek.

A Google Chrome 77 számítógépes változatának a telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A meglévő telepítések Windows és macOS rendszereken maguktól frissülnek a legújabb verzióra, míg a Linuxot használók a csomagfrissítőjükön keresztül állhatnak át a legújabb kiadásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!