Górcső alatt: A Honor 20-ban nem csalódtunk

Vágólapra másolva!
Augusztus 1-én megérkezett Magyarországra a Honor új zászlóshajója, a Honor 20. Az egyik legjobb választás lehet.
Vágólapra másolva!
Forrás: hihonor.com

Úgy tűnt, a Trump-Kína kereskedelmi háború alaposan keresztbe tesz a Honor 20 európai megjelenésének, végül mégis minden jól alakult; a tervezett időpontnál kicsit később, de az öreg kontinensen is elérhetővé vált a kínaiak új zászlóshajója, a Honor 20.

A gyártó úgy döntött, hogy a sorozat előző készülékeitől kissé nagyobb méretben dobja piacra a 20-ast. Az üveg hátlap és az eloxált alumínium perem kissé csúszóssá teszi az egész készüléket, de a kézben tartás még így is kényelmes. Ha azonban tovább növelik a fizikai méreteket, a tervezőknek el kell gondolkodniuk az anyaghasználat és a textúra megváltoztatásán. A Honor 20 hátlapja egyébként gyönyörű, különösen napsütésben mutat jól.

A külső megjelenés majdnem kifogástalan. Kiváló az összeszerelés minősége, nincs kotyogás, nincs lötyögés. Egyedül a kamerapúpok és az ujjlenyomatolvasóval egybekötött kapcsológomb éles pereme érthetetlen baki. Ettől persze nem lesznek álmatlan éjszakáink, és az ujjunkat sem vágjuk el, de ezt lehetett volna ügyesebben csinálni.

A kijelzőre ebben az árkategóriában aligha lehet panaszunk. A keskeny káva alapból modern megjelenést biztosít a készüléknek. 1080 x 2340 pixelt préseltek a 6,26 hüvelykes IPS megjelenítőbe, ami bőven elegendő az átlagos felhasználói igények kielégítésére. A fényerő és a kontraszt a csúcskategória-közeli mobilokhoz hasonlítható.

Az izmos készülékek számára tervezett HiSilicon Kirin 980 rendszerchip tökéletesen megállja helyét, ahogyan a Cortex-A55 és Cortex-A76 magokból álló nyolcmagos processzor is hibátlanul hasít. A Honor 20-ban Mali-G76 MP10 grafikus gyorsító kap helyet. A hardveres csomag nagyon korrekt, átlagos erőforrás igény esetén aligha szembesülünk akadással.

Ami a fotózást illeti, a Honor sem marad ki a kamerahalmozós trendből. A hátlapon négy darab kamera kap helyet, elsőre kicsit furcsának tűnő elrendezésben. A 48 megapixeles főkamera természetesen quad-bayer réteggel ellátott, 1/2"-os Sony IMX586 érzékelővel rendelkezik. Mellette f/1,8-as apertúrájú, hardveres stabilizálás nélküli optika működik. Van még egy 16 megapixeles, f/2,2-es ultra széleslátó, fixfókuszos kamera, markáns tartománnyal. És találunk egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamerát is.

Ha videót szeretnénk készíteni, a hagyományos látószög mellett nagylátószög és digitális zoom is segítségünkre van. 4K-ban 30 fps sebességgel videózhatunk; ha nagyobb sebességet szeretnénk elérni, akkor a felbontásból kell engednünk. A csomag egyébként korrekt, egyedül az elektronikus képstabilizálást hiányoljuk kicsit.

Az akkumulátorra nem igazán lehet panaszunk. A készenléti fogyasztás rendkívül alacsony, a 3750 mAh kapacitású akku akár egész napos intenzív használatot is képes kiszolgálni.

A Honor 20 dual standby technológiával rendelkezik, két darab nanoSIM-et képes kiszolgálni. Telefonálás során jó minőségű beszédhangot tapasztalhatunk, amit részben a kiváló zajszűrésnek köszönhetünk.

A készülék a tudásához és felszereltségéhez mérten kiváló áron kapható; az Extreme Digital webáruház kínálatában éjfekete és zafírkék kivitelben is megtaláljuk.