Nem lehet büszke a legújabb rekordjára az EA

star wars battlefront 2
Star Wars Battlefront 2
Vágólapra másolva!
A Star Wars-rajongók kiakasztásával került be a Guinness Rekordok Könyvébe.
Vágólapra másolva!

A vállalatok sajtósai általában nagyra tartják a Guinness Rekordok Könyvébe való bekerülést, több ízben is volt rá példa, hogy rekordkísérlettel próbálták megtámogatni az új termékeik reklámkampányait. A Reddit egyik felhasználójának most a kezébe került a könyv legújabb kiadása, és felfedezett benne egy újdonságot, amelyről az EA minden bizonnyal kapott tájékoztatást, de elfelejtett vele elbüszkélkedni.

Star Wars Battlefront 2 Forrás: EA

Az új könyv szerint az EA tartja a rekordot a Redditen a legtöbb negatív szavazatot kapott komment kategóriában: a kérdéses hozzászólása 667 821 negatív reakciót váltott ki, majdnem 600 ezerrel többet, mint a Reddit második legutáltabb kommentje.

Bekerült az EA hírhedt kommentje a Guinness Rekordok Könyvébe Forrás: -amsha- / Reddit

A hírhedt kommentet 2017. november 12-én írta az EA egyik sajtósa a kiadás előtt álló Star Wars: Battlefront 2 egyik topikjába, miután egyes játékosok felháborodtak, hogy a béta alapján Darth Vader és Luke Skywalker csak loot boxokon keresztül volt feloldható a többjátékos módban. Emiatt megjósolhatatlan volt, hogy mikor sikerülhet feloldaniuk őket, főleg ha nem hajlandóak a teljes áron vett játékban további pénzt költeni extra loot boxok vásárlására.

Az EA sajtósa erre előadta, hogy a cég szeretné, ha büszkeséggel töltené el a játékosokat a karakterek feloldása. Ha azt éreznék a feloldásukkor, hogy elértek valamit; ezért akkora szívás feloldani azokat.

Ez egy abszurd magyarázat, hiszen a karakterek feloldásának alapvetően semmi köze sem lett volna ahhoz, hogy valaki mit ért el a játékban, vagy épp mennyit játszott vele. Helyette egy véletlenszám-generátornak kellett volna „megkönyörülnie" a gamereken, gyakorlatilag szerencsejátékos jelleggel dőlt volna el, hogy ki és mikor tudja feloldani az ikonikus karaktereket.

Ugyan az Electronic Arts-tól nem áll távol a botrányok generálása, de a Battlefront 2 agresszív és kizsákmányoló mikrotranzakciós rendszerével olyan mértékben kiakasztotta a játékosokat, és akkora negatív sajtóvisszhangot keltett, hogy még a Battlefront II pár nappal későbbi kiadása előtt

átmenetileg letiltotta a játékban az extra monetizációt.

Pár hónappal később, erősen átdolgozott formában visszakerültek a Battlefront 2-be a mikrotranzakciók, de akkorra már helyrehozhatatlan kár keletkezett a hírnevében. Maga a játék egyébként jó, ráadásul a mai napig támogatja a fejlesztő DICE, így a rajongóknak érdemes lehet ránézniük, a havidíjas Origin Access és EA Access játékbérlőkön keresztül is elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!