A Puma is belép az okosórák piacára

puma sport connected okosóra
Puma Sport Connected
Vágólapra másolva!
Elsősorban atlétáknak szánja a pehelykönnyű termékét.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint a divatmárkák után lassan a sportmárkák is belépnek az okosórák piacára, a IFA-kiállításon bemutatkozott a Puma első ilyen terméke. A Fossil által tervezett Puma Sport Connected legnagyobb érdekességét és vonzerejét a súlya jelenti: csupán 28 grammot nyom, így a viselőik pillanatok alatt elfelejthetik, hogy egyáltalán a csuklójukon van.

Puma Sport Connected Forrás: Puma

Ettől eltekintve nem egy világmegváltó szerkezet: a Google Wear OS rendszert futtatja, a kör formájú AMOLED kijelzője 1,19 hüvelykes és 328 PPI felbontású, a beépített NFC-nek köszönhetően pedig érintés nélküli fizetésre is alkalmas. Az elvárhatónak megfelelően a meghajtásáról már a Qualcomm Snapdragon Wear 3100 rendszerlapka gondoskodik, 512 MB memória és 4 GB háttértár mellett.

A Puma szerint az okosóra olyan 24 órás akkus üzemidőt kínál, 30 méterig vízálló, 44 mm méretű és 16 mm-es szíjat használ. Természetesen található benne pulzusszámmérő, képes követni a népszerű sportolási aktivitásokat, plusz támogatja a Wear OS esetében megszokott összes funkciót.

A Puma Sport Connected novemberben kerül majd piacra, az ajánlott fogyasztói ára 275 dollár, olyan nettó 82 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!