Olcsóak az Energizer új alapmobiljai

energizer e241s
Energizer E241
Vágólapra másolva!
Egy fokkal okosabbak, mint az ember gondolná.
Vágólapra másolva!

Új termékeket jelentett be az IFA-kiállításon az Energizer készülékeket készítő Avenir Telecom. A nagy érdeklődést kiváltott, de orbitális bukásnak bizonyult 18 ezer mAh-es okostelefonja után a cég egy kicsit visszavett az innovációból, az Energizer E241 és Energizer E241S rendkívül olcsó alapmobilok. A kettő között annyi a különbség, hogy az előbbi legfeljebb 3G-s adatkapcsolatra képes, míg az utóbbi már 4G/LTE-képes.

Energizer E241 Forrás: Energizer

A trendeknek megfelelően a készülékek valójában nem klasszikus alapmobilok, hanem félokos jellegűnek mondhatóak. A HMD Global által kiadott, nyomógombos Nokiákhoz hasonlóan a KaiOS rendszert futtatják, így például YouTube, Google Térkép, és Facebook appokkal is rendelkeznek, plusz a Google Asszisztens is elérhető róluk.

Netezni és videózni nemcsak mobilneten keresztül lehet velük, hiszen wifi modemet is kaptak.

A beépített GPS-nek hála pedig konkrétan navigálni is tudnak, nem csak dísznek van rajtuk a Térkép.

Energizerek lévén rendkívül izmosnak mondható, 1900 milliamperes akku található a mobilokban, azonban a fentebb részletezett félokosság miatt közel sem bírják olyan sokáig egy töltéssel, mint azt a többség feltételezné. A gyártó szerint a dupla SIM-es telefonok tipikusan hat nap készenléti időt, 28 óra beszélgetési időt, és 9 óra videolejátszási időt képesek nyújtani.

A további érdekesebb specifikációk: 2,4 hüvelykes és 240×320 pixeles megjelenítő, 0,3 megapixeles előlapi és hátlapi kamerák, FM rádió, 4 GB bővíthető háttértár, két mini SIM foglalat.

A következő hetekben piacra kerülő Energizer E241 ajánlott fogyasztói ára 30 euró (9900 forint), míg a 4G-s Energizer E241S-é 35 euró, olyan 11 500 forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!