Jönnek a 300 Hz-es kijelzővel szerelt laptopok

Vágólapra másolva!
A 2019-es IFA alkalmából az Acer és az ASUS is villantott olyan laptopot, aminek a képernyője 300 Hz-es képfrissítést használ. 
Vágólapra másolva!

Bár a full HD alatti felbontású kijelzők sajnos még nem koptak ki teljesen a laptopok világából, a gyártók a drágább kategóriákban már nem a felbontással versenyeznek képernyő terén. Most a minél magasabb képfrissítési ráta lett az új trend, főleg a gamerek világában.

A legtöbb laptop 60 Hz-es kijelzővel jön, de akad néhány 144 vagy 240 Hz-es modell is. Most pedig jönnek a 300 Hz-es kijelzővel szerelt notebookok.

Forrás: Acer

Az IFA kiállításon az Acer és az ASUS is mutatott ilyet. Az Acer Predator Triton 500 Európában már novemberben elérhető lesz, az ASUS ROG Zephyrus S egyelőre csak prototípus.

A játékmenet így simább lehet, mint valaha, persze ehhez nagyon erős GPU-ra is szükség lesz. Vagyis a 300 Hz-es kijelzők valószínűleg csak az ultraprémium laptopokra lesznek jellemzők.

A Predator Triton 500 15,6 hüvelykes, full HD-s kijelzővel jön, maximum kilencedik-generációs Core i7 CPU-val, 2800 dolláros indulóártól. Az ASUS 17,3 hüvelykes gépe októberben érkezhet végleges formában.