Elrejtheti a kedvelések számát a Facebook

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg arrives to deliver a speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Instagram anyacége is fontolgatja a változtatás bevezetését.
Vágólapra másolva!

Ugyan a megszokott közösségi webhelyek nem mostanában fognak érdeklődés hiányában megszűnni, azonban kénytelenné váltak az eddiginél nagyobb figyelmet fordítani a felhasználóik mentális egészségére, még ha ezt teljesen önös okból is teszik. Ennek keretében az Instagram egy ideje Ausztráliában, Kanadában és Olaszországban is teszteli a megosztott tartalmak kedvelésszámainak nyilvánosság elöli elrejtését, egyelőre ismeretlen mértékű sikerrel.

Forrás: AFP/Gerard Julien

Az Instagram által jelenleg tesztelt új rendszerben továbbra is kedvelhetőek a tartalmak, azonban a kedvelések számát csak a tartalmak megosztói látják, mindenki más előtt rejtve maradnak.

Gyakorlatilag a transzparencia csökkentésével próbálja javítani a kevésbé népszerű felhasználók közérzetét az Instagram.

A számok titkolásával a felhasználók nem látják, hogy mennyi kedvelést kapnak mások tartalmai, és mások sem látják az alacsony kedvelési számaikat. Mindezeknek köszönhetően remélhetően jobban érzik magukat, aktívabb megosztókká válnak, és több időt töltenek a közösségi hálózaton, ezzel potenciálisan növelve a reklámbevételeit.

Az Instagram után most a Facebook is megerősítette, hogy fontolgatja a kedvelések számának az elrejtését, miután Jane Manchun Wong erre utaló jeleket talált az androidos appjának kódjában nézelődve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!