Töröltette a böngészős Minecraft-klónt a Microsoft

laptop, notebook, windows 10 s, minecraft, oktatás,
Vágólapra másolva!
Legálisan is kipróbálható a játék egy régi verziója a böngészőkben.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten gyakori, hogy jogi problémákba ütköznek a kedvenc játékaikhoz modokat készíteni próbálók, de olyan is előfordult már, hogy remake projekteket kellett elkaszálni. Persze a lelkes rajongók igazán láthatnák előre ezeket a nehézségeket, magától értetődőnek kellene lennie, hogy nem használhatják engedély nélkül mások jogvédett szellemi tulajdonait.

Forrás: Microsoft

Most épp a tajvani Ian Huang került bajba, a fiatalember az elmúlt időszakban elkezdte újraalkotni a böngészőben a Minecraftot, a motorjának JavaScriptben való újraírásán dolgozott. A korai stádiumban lévő projekt persze felkeltette a Microsoft AppDetex nevű jogkezelő partnerének a figyelmét, amelynek a képviselője egy DMCA-panaszlevéllel töröltette a GitHubról az MC.JS projekt tárolóját.

Sajnos a hírünk írásáig nem derült ki, hogy Huang mit kíván kezdeni a projekttel, de nem zárható ki, hogy némi külalakbeli pofozgatással megmenthető a kezdeményezése.

A Minecraft egy nagyon régi, 2009-es verziója egyébként ingyen és legálisan játszható a böngészőkben, a Microsoft idén májusban tette elérhetővé ezt a verziót a nagyérdemű számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!