Jövőre megfeleződhet az 5G-s mobilok kezdőára

nokia x71 nokia 8.1 plus
Nokia X71 (Nokia 8.1 Plus)
Vágólapra másolva!
A Nokia az elsők között tenné szélesebb körben elérhetővé a technológiát.
Vágólapra másolva!

Egyelőre két kézen meg lehet számolni az 5G mobilhálózatokra felcsatlakozni képes okostelefonokat, azonban úgy tűnik, hogy a belátható jövőben szélesebb körben elérhetővé válhat a technológia. Ez jól hangzik, bár a vevők döntő többsége számára persze kevés gyakorlati jelentősége van: egyrészt az LTE által biztosítható sebesség is bőven elegendő az igényeikhez, másrészt pedig a világ nagy részén évekbe telik, mire a szolgáltatók képesek lesznek említésre méltó 5G-lefedettséget elérni.

Nokia X71 (Nokia 8.1 Plus) Forrás: Nokia

Így vagy úgy, de a HMD Global termékfejlesztésért felelős vezetője a Digital Trendsnek nyilatkozva elárulta, hogy már jövőre jöhet az első olyan felsőkategóriás Nokia, amely kompatibilis lesz az ötödik generációs hálózatokkal. Juho Sarvikas szerint a készülék remélhetően feleannyiba kerül majd, mint a jelenleg kapható csúcskészülékek, azaz olyan 500-650 dolláros (nettó 148-192 ezer forintos) árcédulára kell gondolni.

Ez persze továbbra is irgalmatlanul sok pénz egy mobilért, ami alapján a középkategóriás készülékekben legkorábban 2021-ben jelenhet meg az 5G-kompatibilitás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!