Felpörgött az okoshangszórók piaca

Vágólapra másolva!
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Vágólapra másolva!

Míg az okostelefonok piaca nehezen áll ismét növekedő pályára, addig az okoshangszórók (és az okosórák) eladásai egyre csak emelkednek. Az okoshangszórók piacát alapvetően az Amazonnak köszönhetjük, azonban az óriásra immáron többen is komoly fenyegetést jelentenek: a Google, a Baidu, az Alibaba, a Xiaomi és az Apple.

Az Apple továbbra sem tör persze az élre, a második negyedévben csak 1,4 millió HomePod fogyott, ami 4,7 százalékos piaci részesedésre elég.

Forrás: TechHive

A szektor csúcsán az Amazon és a Google van, amelyek tovább növelték az eladásaikat. A kínai fenyegetés miatt azonban az Amazon piaci részesedése 21,9 százalékra csökkent, a Google-é pedig 18,5 százalékra (tavaly kevesebb eladással is magasabb volt mindkettő).

A Baidu egy év alatt 0,8 százalékról 15,3 százalékra tornázta fel magát, az Alibaba és a Xiaomi részesedése pedig szintén csökkent, miközben az eladások valójában emelkedtek.

A második negyedévben több mint 30 millió okoshangszóró fogyott. Jó kérdés, hogy mi lesz a jövőben, elvégre nemrég derült ki, hogy az Amazon, a Google és az Apple is hallgatózott a felhasználói után. Az elemzők szerint tovább emelkednek majd ez eladások.