Meghökkentően ütős a HTC WildFire X

htc wildfire x
HTC Wildfire X
Vágólapra másolva!
Nem a HTC készítette az erős belépőkategóriás mobil hardverét.
Vágólapra másolva!

Tavaly júliusban a régóta csendben haldokló HTC bejelentette az indiai piacról való kilépését, most pedig kisebb meglepetésre visszatért egy erős belépőkategóriás mobillal. A trendi Wildfire X az ár-érték arányával váltott ki némi csodálkozást, a gyártótól szokatlanul agresszív árcédulát kapott.

HTC Wildfire X Forrás: HTC

Elég gyorsan kiderült, hogy a jelenségnek egyszerű magyarázata van: a készüléket nem a HTC készítette, hanem az InOne Smart Technology, a kínai vállalat csak licenceli a mobilgyártó nevét. Sajnos nem világos, hogy a készüléken futó Android 9 Pie elkészítéséért és frissítéséért melyik cég felel, egyes vásárlók számára ez szempont lehet. Így vagy úgy, de kellemetlen a HTC számára, hogy nem is maga készítette a régóta legérdekesebb, belépőkategóriás ajánlatát.

HTC Wildfire X Forrás: HTC

A notchos okostelefon fontosabb tulajdonságai közül kiemelhető a 6,2 hüvelykes és 1520×720 pixeles IPS érintőkijelző, a nyolcmagos processzorú Mediatek Helio P22 rendszerlapka, az USB-C csatlakozó, a microSD foglalat, az ujjlenyomat-olvasó, a 3300 milliamperes akku, 8 MP-es előlapi kamera, továbbá a három szenzorból álló hátlapi kamerarendszer.

A telefon fő hátlapi kamerája 12 megapixeles, mellé egy 2× optikai zoomú telefotós kamera került, a duót pedig egy 5 MP-es távolságmérő szenzor egészíti ki.

Memória és háttértár tekintetében kétféle kiszerelésben lesz kapható a HTC Wildfire X: 3 GB / 32 GB modell 11 ezer rúpiába, míg a 4 GB / 128 GB verzió 14 ezer rúpiába kerül majd.

Átszámítva 45 ezer és 57 ezer forintokról van szó.

Végül érdekes, hogy a telefonhoz jár egy MyBuddy nevű kütyü is, ami egy zsebben hordható, vészhelyzeti jelzőeszköz.

A MyBuddy vezeték nélkül csatlakozik a telefonhoz, a rajta lévő gomb megnyomásakor a készülék teljes hangerőn szirénázni kezd, értesítést küld a beállított családtagoknak és ismerősöknek az aktuális GPS-koordinátákról, továbbá valós időben videót és hangot közvetíthet a mobiljaikra.

A HTC Wildfire X és a MyBuddy kütyü Forrás: HTC

Másodlagos funkciója, hogy megkereshető vele a telefon, már amennyiben a Bluetooth hatótávolságán belül van.

Nem világos, hogy Indián kívül kapható lesz-e a Wildfire X.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!