Újra itt a V4 Future Sports Festival

v4 future sports festival esport e-sport
V4 Future Sports Festival
Vágólapra másolva!
Több mint 110 millió forint összdíjazással büszkélkedhet a rendezvény.
Vágólapra másolva!

Szeptember 21. és 22. között ismét az esportoké lesz a főszerep, hiszen újra Budapest ad otthont a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) világszínvonalú, nemzetközi esporteseményének. Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület (Esportmilla) szervezésében megvalósuló tornán az idei évben 350 000 eurót, átszámítva több mint 110 millió forintot osztanak ki a legjobbak között.

V4 Future Sports Festival Forrás: V4 Future Sports Festival

Már idehaza is több százezresre tehető az aktív játékosok száma, a hazai gamer-társadalom pedig az utóbbi időben elkezdte kitermelni a mostani versenyen is fellépő profikat, akik világszerte a fizikai sportokkal hasonló eseményeken, nagyszámú szurkolósereg előtt, illetve online mérik össze erejüket.

Az esemény célja, hogy idén is minél többen betekintést nyerjenek az esportok világába, hiszen már tavaly is közel 16 ezren követték figyelemmel a helyszínről a mérkőzéseket.

A selejtezőkből bejutott csapatok és versenyzők ezúttal olyan játékokban mérik össze tudásukat, mint a Counter- Strike: Global Offensive, vagy az elmúlt év legnépszerűbb Battle Royale játéka, a közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite. A CS:GO selejtezőkre az ESL oldalán már jelentkezhetnek a csapatok, míg a Fortnite verseny selejtezőire a nevezés augusztus 15-től indul.

Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is kiemelt díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 000 euró összdíjazású versenyeken.

A mérkőzések mellett V4 Future Sports Conference szakmai konferencia, valamint a gaming ipari újdonságainak és szolgáltatásainak bemutatóhelyéül szolgáló Gaming Aréna aktivitásai színesítik a programot. A látogatók személyesen ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb esport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat.

A rendezvényre való belépés ingyenes.

A részletek iránt érdeklődők V4 Future Sports Festival hivatalos oldalán olvashatnak további információkat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!