Pornóajánló tűnt fel Ninja twitches oldalán

2019.08.12. 14:06

Önreklámozása kezdett a Twitch, és még ágyékon is rúgta önmagát.

Augusztus elején mindenki nagy meglepetésére az internet egyik legnagyobb követőtáborral rendelkező játékközvetítője otthagyta a Twitchet, másfél hete kizárólag a Microsoft birtokában lévő Mixeren streamel. A lépés egyelőre nem tűnik borzalmasnak, már egymillió felé kúszott a Ninja néven ismert Tyler Blevins feliratkozóinak a száma a Mixeren, bár az inaktívvá vált twitches csatornájának bő 14 milliós feliratkozói számát elég nehéznek bizonyulhat elérnie a rivális szolgáltatásban.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Ethan Miller

A hétvégén váratlan dráma fűszerezte Ninja és a Twitch szakítását. A Twitch gyakorlatilag eltüntette Ninja csatornájának megszokott nyitóoldalát, a csatorna közvetlen linkjét betöltőket

Az általad keresett streamer elköltözött egy másik kastélyba, de nézd meg ezeket a népszerű, élő csatornákat

szöveg fogadta. Alatta népszerű élő közvetítések előnézetei váltak láthatóak.

A reklámoldal kizárólag Ninja csatornájának a kezdőlapján jelent meg, a Twitch ezzel a módszerrel próbálta a streamer tartalmait keresőket a szolgáltatásában tartani. A taktika már önmagában is kínosnak mondható, de ez még semmi:

a Twitch véletlenül pornót streamelő csatornát reklámozott Ninja nyitólapján.

A pornográfia streamelését tiltja a Twitch szabályzata, azonban egyesek valamilyen okból rendszeresen nekiállnak felnőtt filmeket közvetíteni rajta. Az ilyen csatornákat meglehetősen gyorsan le szokta tiltani a szolgáltatás.

A Twitch mostanra visszaállította Ninja kezdőlapját, letiltotta a pornóközvetítő fiókot, és elnézést kért a streamertől. Viszont továbbra sem tett le arról, hogy az inaktív csatornák kezdőlapjain önreklámokat mutogasson.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!