Az iPad Pro riválisa az új Galaxy Tab S6

samsung galaxy tab s6 tablet táblagép
Samsung Galaxy Tab S6
Vágólapra másolva!
Csúcskategóriás táblagépet dob piacra a Samsung.
Vágólapra másolva!

Évek óta csend honol az androidos táblagépek piacán, a közismert gyártók többsége már régóta nem is kínál ilyen terméket, pedig pár éve még óriási meggyőződéssel magyarázták a tisztelt publikumnak, hogy „számítógépgyilkos" eszközökről van szó. A Samsung szerint újabban növekvő igény tapasztalható a prémium tabletek piacán, így az állítása szerint mindent beleadott a legújabb csúcsmodelljének az elkészítésébe.

Samsung Galaxy Tab S6 Forrás: Samsung

A Samsung Galaxy Tab S6 az Apple iPad Pro közvetlen ellenfele, szórakozásra és munkára is javasolja a gyártó. Ez érthető a specifikációk láttán: az eszközbe 10,5 hüvelykes és 2560×1600 pixeles Super AMOLED megjelenítő került, a meghajtásáról pedig a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka gondoskodik. Kétféle változatban lesz kapható, az olcsóbbikba 6 GB memória és 128 GB háttértár, míg a drágábbikba 8 GB RAM és 256 GB tárhely került. A háttértár mindkét modell esetében bővíthető, a tablet hivatalosan kompatibilis az 1 terabájtos microSDXC kártyákkal.

Samsung Galaxy Tab S6 Forrás: Samsung

Csúcstablet lévén érintőceruza is jár a termékhez, a Galaxy Note 9-hez kitalált S Pent adja hozzá a vállalat, amely jegyzetelés és rajzolás mellett távirányítóként is használható. A toll beépített akkuja vezeték nélkül tölthető, ehhez mágnesesen rögzíteni kell a táblagép hátuljára.

Tíz perc alatt feltölthető, utána pedig tíz óra körül van a tipikus üzemideje.

Kisebb meglepetésre a táblagép hátlapján két kamera is van: a normál látószögű 13 megapixeles, míg a társa ultraszéles látószögű és 5 megapixeles. A táblagép előlapi kamerája 8 MP felbontású.

Samsung Galaxy Tab S6 Forrás: Samsung

Az elvárhatónak megfelelően a Galaxy Tab S6 mellé billentyűzetes és touchpades dokkolót is vehetnek a vásárlók, így akár laptop módjára is használhatják. A termék kiemelendő extrái közé tartozik még a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó, a négy beépített hangszóró, és a 7040 milliamperes akku.

A táblagép forgalmazása Magyarországon augusztus második felében kezdődik majd, ajánlott fogyasztói árakat egyelőre nem közölt a Samsung.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!