Megjött a Google Chrome 76

google chrome 76
Google Chrome 76
Vágólapra másolva!
Könnyebben átugorhatóak a fizetőfalak, halálsoron a Flash.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint szerda este elérhetővé vált számítógépekre és mobilokra a Google Chrome 76. A legfontosabb újítása, hogy a webhelyek már nem képesek detektálni az inkognitómódban való böngészést, így például könnyebben átugorhatóak lettek vele egyes havidíjas internetes kiadványok fizetőfalai.

Google Chrome 76 Forrás: Origo

További előrelépés, hogy az utolsó előtti fázisához ért az Adobe Flash beépülő kivezetése, a Chrome mostantól minden webhelyen alapértelmezetten blokkolja a futtatását.

A következő stáció már a bővítmény támogatásának teljes megszüntetése lesz, 2021-ben fog megszabadulni tőle a böngésző.

További kényelmi fejlesztés, hogy a Chrome 76-tól a weblapok képesek megkérdezni a böngészőtől, hogy a felhasználó sötét felületet használ-e, így például

maguk is automatikusan sötét módra válthatnak.

Végül jó hír, hogy a weblapok nem képesek többé átprogramozni az ESC billentyű célját, ezt tipikusan az oldalak betöltésének a leállítására, vagy a teljes képernyős módból való kilépésre szokták használni a netezők. Egyes trükkös csalók viszont megoldották, hogy a lenyomásakor például popup ablakok jelenjenek meg.

Windowson és macOS-en automatikusan frissül a legújabb verzióra a Chrome, míg a linuxosok a csomagfrissítőjükön keresztül installálhatják. A Google Chrome telepítőkészlete a hivatalos webhelyéről tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!