Megint bicskát nyitogat az Activision

crash team racing nitro-fueled activision videojáték
Crash Team Racing Nitro-Fueled
Vágólapra másolva!
Gyerekeket célzó játékba rakat utólag mikrotranzakciókat.
Vágólapra másolva!

A klasszikus számítógépes és konzolos játékok esetében a mikrotranzakció gyakorlatilag egy szitokszó. Amennyiben egy teljes áron kínált játékban ilyenek vannak, a potenciális vásárlók pedig erről tudomás szereznek mondjuk egy játéktesztből, akkor könnyen elmehet a kedvük a termék megvásárlásától.

Crash Team Racing Nitro-Fueled Forrás: Activision

Ez érdeksérelmet jelent a kiadók számára, azonban a Call of Duty-k tömeggyártásáról ismert Activision most már nyilvánvalóan taktikával rendelkezik a kockázat csökkentése érdekében: a teljes árú játékai a kiadásukkor még nem tartalmaznak mikrotranzakciók, azonban néhány héttel a megjelenésük után

berakatja azokat a fejlesztőkkel.

Ez nyilván meglepetésként éri majd a meglévő vevőket, sőt: a jövőbeli vásárlók is meglepődhetnek a mikrotranzakciók meglétén, hiszen a játékokról elérhető tesztek nem biztos, hogy frissülnek ezzel a fejleménnyel.

A vállalat először a tavalyi Call of Duty: Black Ops 4 esetében használta ezt a taktikát, bár akkor már a játék megjelenése előtt közölte, hogy lesznek benne in-app vásárlások, így az alaposan tájékozódó vevőket elvileg nem érhette meglepetésként a pénzköltési lehetőség utólagos felbukkanása.

Most viszont új mélységbe süllyedt a kiadó: az augusztus másodikán érkező javítással a konzolokra pár hete megjelent Crash Team Racing Nitro-Fueledbe is jönnek az in-app vásárlások.

A játék az 1999-es Crash Team Racing remake-je, egy kifejezetten gyerekeknek szánt címről van szó, PEGI 3 besorolással. Tipikusan olyan termék, amelyet a tudatos szülők nyugodtan megvesznek a csemetéiknek: a besorolása megfelelő, és nincs feltüntetve a dobozán, hogy lennének benne mikrotranzakciók, ezt egy ideje külön ikonnal jelzi a PEGI.

Még ha az Activision újra is minősítteti a játékot, a készletek erejéig a boltokban még az eredeti címkével rendelkező kópiák lesznek kaphatóak. Az említett Black Ops 4 PEGI-oldalán egyébként a mai napig nem tűnt fel az ikon, hogy in-app vásárlások vannak a játékban

Az Activision abban reménykedik, hogy a gyerekek majd addig nyaggatják a szüleiket, amíg azok nem lesznek hajlandóak költeni egy kis pluszpénzt a játékban.

A Crash Team Racing Nitro-Fueled teljes ára egyébként 13 ezer forint körül van, akik eddig megvásárolták, azok jó eséllyel ennyit fizettek érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!