Jönnek a középkategóriába a gamermobilok

mediatek helio g90
MediaTek Helio G90 Series
Vágólapra másolva!
Játékosoknak szánt rendszerlapkákat készített a MediaTek.
Vágólapra másolva!

A hardvergyártók sajtósainak szent meggyőződése, hogy a gamereknek specializált megoldásokra van szükségük, a jelenség mostanra a mobilpiacot is elérte. Persze a potenciális vásárlók java nem engedhet meg magának egy Asus ROG Phone II-höz hasonló csúcsmobilt, így most már a középkategóriában is kezd élesedni a harc: a Qualcomm után a MediaTek is bejelentette az első megfizethetőbb, játékos mobilokba szánt rendszerlapkáit.

MediaTek Helio G90 Series Forrás: MediaTek

A tajvani vállalat Helio G90 és Helio G90T rendszerlapkái a Snapdragon 730/730G közvetlen ellenfelei: összesen nyolc modern processzormag található bennük, a videovezérlőjük a meglehetősen erős ARM Mali-G76, a memóriavezérlőjük pedig akár 10 GB LPDDR4x-szel is elboldogul.

A két Helio között elméletileg az az egyetlen különbség, hogy a G90T akár 64 megapixeles hátlapi kamerát is támogat, míg a G90 modellnél 48 megapixel a felső határ.

A MediaTek szerint a termékek legnagyobb előnyét a „HyperEngine" névre keresztelt funkciók adják majd: az optimalizációk képesek javítani a játékok képkockasebességét, csökkenteni az érintőkijelzők válaszidejét, továbbá minimalizálni a hálózati kommunikáció teljesítményének ingadozásából fakadó problémákat; a rendszerlapkák szükség esetén például képesek feltűnésmentesen átváltani a WiFi-ről LTE kapcsolatra.

Egyelőre nem tudni, hogy mely mobilgyártók érdeklődnek a MediaTek Helio P90 termékcsalád iránt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!