Elérhető Nintendo Switchre az Android

nintendo switch android
Vágólapra másolva!
Csak a régebbi modelleken futtatható az alternatív rendszer.
Vágólapra másolva!

Új lehetőség nyílott azok előtt, akik szeretik akár teljesen értelmetlenül is moddolni a különféle kütyüiket, a napokban elérhetővé vált egy nem hivatalos Android a Nintendo Switch játékkonzolra. Az alternatív operációs rendszer csak a 2018 közepe előtt gyártott modelleken futtatható, mivel a használatához először egy módosított rendszerbetöltő alkalmazást kell telepíteni a konzolra. Ez csak a kérdéses időpont előtt gyártott modellekre installálható, mivel a Nintendo javította a telepítését lehetővé tevő, hardveres sebezhetőséget.

Forrás: langer hans / XDA Developers

A Switchre az Android 8.1-re épülő LineageOS 15.1 módosított változata vált most elérhetővé. Ha már telepítve van a konzolra az egyedi rendszerbetöltő program, akkor az Androidot csak fel kell másolni egy memóriakártyára, majd a Switch bekapcsolása után a normál szoftver helyett az indul el. Ennek megfelelően a konzol gyári szoftverének a betöltéséhez csak ki kell szedni a memóriakártyát.

Forrás: langer hans / XDA Developers

A komplett folyamaton végigvezető, angol nyelvű instrukciók itt olvashatóak, de vigyázat: egyrészt mindenki kizárólag a saját felelősségére próbálhatja használni a konzolján az Androidot, másrészt pedig aki telepíti a rendszerbetöltőt, azt

a Nintendo véglegesen kitilthatja a Switch online szolgáltatásaiból.

A Switchre elérhetővé vált Android elég jól működik, de azért vannak vele problémák: nem működik az automatikus kijelzőforgatás és a mély alvási funkció (az utóbbi drámaian csökkentheti készenléti módban az akkus üzemidőt), az érintőkijelző lassan reagálhat, a WiFi néha elfelejthet működni a következő újraindításig, egyes játékok pedig nem kompatibilisek a Joy-Con vezérlőkkel.

További érdekesség, hogy a konzol kínál egy „Shield-ifier" üzemmódot is, amely egy NVIDIA Shield TV eszközzé varázsolja a Switchet, így elérhető lesz róla néhány exkluzív játék, továbbá az NVIDIA játékstreamelő szolgáltatása, amellyel PC-s játékok játszhatóak a Shield eszközökön.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!