Elindult a Demonoid utódja

laptop notebook macbook internetezés
Vágólapra másolva!
Fájlmegosztó helyett lényegében egy közösségi keresőmotor.
Vágólapra másolva!

Idén április közepén komoly sokk érte a globális kalózközösséget, miután a Demonoid moderátori csapatának a vezetője közölte a felhasználókkal, hogy a torrentportál tulajdonosa a jelek szerint meghalt egy tavaly augusztusi baleset során, ezért nem tudták már régóta felvenni vele a kapcsolatot.

Forrás: Freestocks.org / Pexels

A Demonoid a világ egyik legrégebbi torrentoldala, azonban Deimos nélkül a moderátori csapata szó szerint képtelen életben tartani: nem férnek hozzá az infrastruktúrájához és a reklámbevételeihez, nem tudják meghosszabbítani a domaincímeinek a regisztrációját, vagy éppen kifizetni a szerverek bérleti költségeit.

A Demonoid jelenleg még elérhető, de valamikor az egyik napról a másikra örökre el fog tűnni.

A portál moderátori csapata most elindította az utódját, a Dnoid.to azonban nem egy klasszikus torrentoldal, hanem végső soron egy mágneshivatkozások megosztására és keresésére kitalált, közösségi linkmegosztó. A Demonoidra megszólalásig hasonlító webhelynek emiatt még saját trackere sincs, ami feltehetően drámaian csökkenti az üzemeltetési költségét, plusz talán némi jogi védelmet nyújt az üzemeltetőknek.

Viszont a torrentoldalakon tipikus jellegű, erőszakos és átverős reklámok csak úgy nyüzsögnek rajta, így kissé nehezen hihető az üzemeltetők sztorija, miszerint a portállal csak a Demonoid szellemének életben tartása a céljuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!