Kettős mércére számít a Tinder

Intim, Dating Burnout: Avagy mikor álljak le a tinderes párkereséssel?
Vágólapra másolva!
Sérti a Google Play fejlesztői szabályzatát a mobilappja.
Vágólapra másolva!

Váratlan meglepetéssel szolgált a híres-hírhedt Tinder a Google-nek, az androidos alkalmazásában megvásárolható prémium előfizetéséhez egyéni bankkártyás fizetőfelületet kezdett el biztosítani, csak opcionálisan ad lehetőséget a Google Playen keresztüli fizetésre. Ezzel a randiapp sérti a Play Áruház fejlesztői szabályzatát, pár kivételtől eltekintve in-app vásárlásokat csak a Google fizetési platformján keresztül kínálhatnak a fejlesztők.

Forrás: Thinkstock

A lépés oka egyértelmű: az efféle előfizetések kötése esetén a Google az első évben 30 százalék, utána pedig 15 százalék jutalékot von le az ügyfél által kifizetett összegből. Az App Store ugyanígy működik, bár az univerzálisan 30% jutalékkal dolgozik.

A mobilos boltok jelentős arányú jutalékából már több szolgáltatásnak is elege lett, például a Netflix és a Spotify is megszüntették a mobilappjaikon keresztüli feliratkozási lehetőséget. Az előfizetni kívánó felhasználóiknak a webhelyeiken kell megadniuk a kártyaadataikat, ez nem sérti a mobilos boltok szabályzatát.

A Tinder valószínűleg azért merte betenni a mobilappjába a fizetési felületet, mert az illetékesei nem hiszik, hogy a Google ki meri tenni a társkereső szűrét a Play Áruházból.

Ha rosszul mérték volna fel a helyzetet, akkor persze kénytelenek lesznek befejezni a kettős mércére számító pimaszkodást, de B-tervként persze a Netflix és a Spotify nyomába léptethetik a Tindert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!